АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛЕД ЗАПИСА НА ХРИСТО ИВАНОВ: ИТН НАПУСКАТ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО

Слави Трифонов
22.07.2022 / 20:14

ИТН излиза от преговорите за правителство. Това обяви Слави Трифонов в извънредно изявление, излъчено по партийната телевизия. Повод бе изтеклият запис от срещата на ПГ на "Демократична България".

"Ние вече нямаме никакво място в тези безмислени и лицемерни преговори", заяви лидерът на ИТН. "Ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори, защото не се страхуваме от тях", категоричен беше Трифонов.

"Днес Христо Иванов и парламентарната му група за пръв път говориха това, което наистина мислят. Говориха в ефир, в интернет, с включени микрофони. Без да знаят. И лицемерието им лъсна пред всички - видяхме истинското лице на задкулисието", заяви още бившият тв водещ.

"Иванов каза следното за преговорите с ИТН: Това означава, че те вече не могат да кажат, че ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели. Той признава, че ДБ и ПП ни наричат мафия не защото е вярно, а защото те така изглеждат бели на наш фон. Това е отвратително. Христо Иванов и ПП имат наглостта друг да е председател на нашата парламентарна група и поставят условие ИТН да нямат министри. Защо изобщо има преговори, защо симулират разговори? За да изглеждаме ние мафия. Отвратително. Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. И ние чакаме да кажат предложението за правителство и премиер. Иванов казва какъв министерски пост трябва да заеме Кирил Петков - ами никакъв бе, Христо. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България и политиките, управленската ви програма. Ето ви лицемерието в най-чист вид", заяви Трифонов.

Той изтъкна, че Христо Иванов подчертава на срещата, че участието им в преговорите е само формално и "словесно еквилибриране". "Лъжем красиво, а?! БСП нямали право да правят кабинет като мандатоносители, защото бил технически мандата им. Всичко е измама уважаеми сънародници, важното е аз да съм мафия."

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев