АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕБАТИ В НС ПО ПРАВИЛАТА ЗА ИЗБОР НА ШЕФ НА КПКОНПИ

Народно събрание
22.07.2022 / 08:49

Пленарното заседание на Народното събрание ще започне с дебати по приемането на процедурни правила за предлагане на кандидати и за избор на председател на антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Има предложение кандидатите да бъдат проверявани за принадлежност към службите на "Държавна сигурност" и Българската народна армия.

Въпросът за евентуалния избор на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков за председател на държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ все още не намира категорична подкрепа от партиите, които преговарят с мандатоносителя БСП за съставяне на правителство.

В дневния ред е и провеждането на редовен петъчен парламентарен контрол. Трима министри в оставка ще участват в него.

Заместник-министър председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката Корнелия Нинова ще отговори на въпрос, относно спешната процедура за назначаване на новите членове на Съвета на директорите в "Държавна консолидационна компания" ЕАД, "Национална компания индустриални зони" ЕАД и Надзорния съвет на "Българската агенция за експортно застраховане" ЕАД.

Пет въпроса са отправени към министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, на депутатски въпроси ще отговори и министърът на културата Атанас Атанасов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев