АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕЯН ПЕТКОВ: ИЗБОРИТЕ СА НАЙ-ЛОГИЧНИЯТ ИЗХОД

 Деян Петков
21.07.2022 / 08:54

“Парламентът в момента е толкова неефективен, че изборите са най-логичният изход. Малко трябва да се прочисти средата. Що се отнася до създаване на отделно политическо движение, да, има такава идея, но нека изчакаме да приключи това Народно събрание и тогава да коментираме“. Това каза в интервю за БНР независимият депутат Деян Петков, бивш депутат от ИТН.

“Независимите депутати влизат като хора със свободна воля и свобода да взимат самостоятелно решения. Естествено, че ще чуем какво имат да ни кажат колегите от БСП. Ще се запознаем с поименния състав на Министерски съвет на една по-нататъшна среща. Ще вземем решение, всеки сам по съвест“, каза още той в “Преди всички“ и допълни:

“Имахме предложения още при връчването на първия мандат, те бяха взети под внимание. Не искам да говоря от името на всички колеги, всеки има различни червени линии. Моите са – изчакване на поименния състав на Министерски съвет, но не бих подкрепил Гроздан Караджов и Александър Николов, ако са отново предложения за кандидати за министри.“

Той посочи, че за него е важно условията, които ПП постави – антикорупционният закон почти без корекции и Бойко Рашков да бъде председател на действащата КПКОНПИ.

“Разбира се, че е важно. Смятам, че Бойко Рашков е достатъчно мотивиран и мисля, че той ще се справи като шеф на КПКОНПИ. Разбира се, че трябва да имаме действащ антикорупционен орган, който работи адекватно.“

съд и прокуратура

Според него “винаги има риск“ да се сформира правителство, защото минава определено условие, а впоследствие да започнат обструкции:

“Това винаги съществува като риск, особено, когато ИТН участват. Виждате, че в момента са много диалогични и много загрижени за суверена, но фактите показват, че това е трето правителство, което ИТН проваля.“

“Нещата в ИТН се случват под диктовката на един-двама души, останалите просто се подчиняват. Не мисля, че нещата рязко са се променили. Убеден съм, че в ИТН все още има хора, които искат нещата да се случат по правилния начин, но дали ще им бъде даден шанс е съвсем друг въпрос?!“, посочи още той.

“Видял съм от първо лице как постигаме консенсус за нещо, а на следващия ден се събуждаме в някакво друго настроение и вече не подкрепяме това. Съобщава се на групата и групата изпълнява“, заяви още Петков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев