АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БАЛАБАНОВ ЗА ПРЕГВОРИТЕ ЗА КАБИНЕТ: АКО ИМА ВОЛЯ И ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ, ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ

Станислав Балабанов
20.07.2022 / 13:07

Ако има воля и има конкретна програма с конкретен срок за изпълнение, според нас, тя трябва да се случи, коментира пред журналисти в парламента Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН) преговорите за ново правителство в рамките на 47-то Народно събрание, предаде БТА.

Той потвърди, че днес ще бъдат на разговори с БСП, за да видят какви са възможностите в една такава ситуация да се състави правителство. Защото по-голяма част от българското общество го иска, тъй като има редица кризи в държавата, които нито ще чакат избори, нито неработещ парламент, обясни Балабанов. И обобщи - сядаме, за да видим дали е възможно да се случи такова нещо. Депутатът отбеляза, че това е първи кръг от разговори, според заявката на БСП, следват консултации с "Демократична България" и втори кръг преговори.

В момента по-скоро искаме да се въздържим от коментари, за да чуем колегите от БСП какво предлагат, да чуем тази програма, която са коментирали с другите две формации, да я обсъдим, ние също ще имаме предложения - като законът за личната помощ, обобщи Станислав Балабанов.

Всяка една парламентарна група може да защитава имена, приоритетите си, днес ще коментираме какво искат да предложат БСП, защото отговорността е тяхна както за съставяне на правителство, така и за бъдещите личности в него. Така представителят на ИТН отговори на въпрос за евентуално повторно предложение Асен Василев (ПП) да бъде кандидат за премиер.

ИТН винаги е бил за борба с корупцията при ясни условия, при ясен законопроект, няма лошо да се върви в такава посока, ако обаче има яснота какво точно ще гласи този закон, как ще функционира системата - това е въпрос на разговори, коментира Балабанов казуса с приемането на законопроекта за противодействие на корупцията, което е и условие на ПП за участие в ново правителство и мнозинство, както и Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия.

Винаги се коментират имена в публичното пространство, по-важно е да има практичен и работещ закон, който да позволява на когото и да е, начело на регулаторен орган, да може да върши прозрачно работата си, изтъкна Станислав Балабанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев