АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДБ КАЗВА ПОЗИЦИЯТА СИ ЗА КАБИНЕТ С МАНДАТА НА БСП, СЛЕД КАТО СТАНЕ ЯСНО ИМЕТО НА КАНДИДАТ-ПРЕМИЕРА

Христо Иванов
20.07.2022 / 13:04

"Демократична България" ще вземе решение дали да подкрепи кабинет с третия проучвателен мандат на БСП, едва след като стане ясно името на кандидата за премиера. Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов:

"Доколкото нашето очакване е третият мандат да се разглежда като общ мандат, който да съставлява втори опит за първи мандат на "Продължаваме промяната". Т.е. да се излъчи кандидат за премиер на ПП, програмата, която беше договорена в рамките на усилията за първи мандат, да бъде използвана за основа и то естествено мандатът да бъде по-скоро общ, колективен мандат, отколкото някой да се опита да наложи своята идеологическа визия за него. И на база на тези критерии нашият Национален съвет ще вземе окончателно решение, ако и когато има излъчен кандидат-премиер".

Според Иванов най-голямата пречка са разногласията между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ". Ако бъдат преодолени, има шанс да се формира кабинет.

ДБ нямат проблем, ако Асен Василев бъде номиниран за кандидат за премиер, ще подкрепят и Бойко Рашков да оглави Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев