АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СКАНДАЛНА ЗАКУСКА ПРИ ХЕРО МУСТАФА - ЗАД ГЪРБА НА ЛИДЕРИТЕ НА ПАРТИИТЕ СЕ СГЛОБЯВА КАБИНЕТ

Херо Мустафа
15.07.2022 / 11:12

Скандална закуска при Херо Мустафа в деня на консултациите при президента Радев взриви политическата сцена у нас - целта ѝ е да бъдат сондирани позиции за съставяне на евроатлантическо правителство в България зад гърба на лидерите на парламентарно представените партии.

Тази сутрин в 9.00 часа през главата на лидерите на политиеските партии у нас в американското посолство у нас са били поканени отделни депутати от паламентарно представените партии: Кристиан Вигенин от БСП, Даниел Митов от ГЕРБ, представители на ПП, които не уведомили предварително Асен Василев и Кирил Петков, научи Епицентър. бг.

Христо Иванов е бил поканен от БДП, но в последния момент изпраща заместник в посолството на САЩ.

Целта на закуската при американския посланик е да се бабува върху създаването на евро-атлантическо правителство, без участието на Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова.

Лансира се Никола Минчев за премиер при третия опит за съставяне на правителство, а мандатоносителят ще е “Демократична България”.

Това е най-вероятната конструкция на изпълнителната власт, за която Румен Радев ще бъде убеждаван днес от управляващата до преди дни коалиция.

Корнелия Нинова научила от медиите за присъствието на Кристиян Вигенин на закуската при Херо Мустафа, който за първи път си позволява да предприема такива действия без да уведоми ръководството на партията, но пък не веднъж е заемал външно-политически позиции, различи от тези на партийния връх. За БСП ГЕРБ и Борисов са абсолютно неприемливи като партньори в общ кабинет.

Кирил Петков и Асен Василев са били бесни следа като разбрали за зауската и че зад гърба им САЩ редят правителство без тяхно участие

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев