АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАЩАБНИ ПРОТЕСТИ В ХОЛАНДИЯ СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКАТА АГРАРНА ПОЛИТИКА

Фермерските протести в Холандия
11.07.2022 / 13:27

Ситуацията с фермерските протести в Холандия е историческа. Фермери блокираха границата между Холандия и Германия в Коеворден с тонове тор. Изпълняват заплахата си да парализират всичко!

Холандски рибари също се включиха в протестните акции и подкрепят фермерите и започнаха да блокират пристанищата на кралството. Вече са факт стотици блокади на пътища и магистрали, както и протестни действия пред спедиционни центрове, а според властите предстои допълнително затваряне на гранични пунктове заради блокадите. Борбата на холандските фермери за съществуването им достига исторически размери в наши дни.

Основните причини са рекордно поскъпналите цени на горивата, заради намесата на ЕС в една чужда и неоправдана война, новите изисквания за вредни емисии за тракторите и агротехниката, както и спукването на балона на Общата селскостопанска политика (ОСП), който беше надуван в продължение на години чрез небалансирано субсидиране и изкривяване на пазарите. В допълнение новите ограничителни мерки по линия на т..нар. Зелен пакт на ОСП - буквално водят фермерите към фалити.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев