АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТКОВ: ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, МИСЛЯ, ЧЕ МАНДАТЪТ ЩЕ БЪДЕ ВЪРНАТ

Кирил Петков
08.07.2022 / 14:25

"До този момент мисля, че мандатът ще бъде върнат, за съжаление, без да имаме подкрепата от 121 депутата. Нямаше 121 човека, които да кажат "не" на задкулисието, въпреки многото ни опити". Това каза пред журналисти премиерът в оставка Кирил Петков.

"Толкова много осъзнаваме тежестта на отговорността, която имаме, че дори в днешната сутрин всички наши депутати продължиха комуникацията с депутатите от ИТН, за да им кажат "нека да забравим политическите разлики и да взимате независими решения от задкулисието", посочи Петков.

"Ще подкрепим всичко, освен да имаме партньор, който да е в политиката като Пеевски, както и Слави Трифонов. Няма да допуснем други външни сили, които да нареждат. Очаквах, че историческата тежест и съвестта на тези хора ще надделее над страха, ще сме отворени за диалог до последния момент", допълни той.

"Изпускаме историческо време на парламента, изпускаме възможността да вкараме 40 закона, изпускаме парите по Плана за възстановяваме, изпускаме дейността по управление на КПКОНПИ. Оттук нататък, ако има служебно правителство, отговорността отива изцяло в него", уточни премиерът в оставка.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев