АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНДРЕЙ МИХАЙЛОВ: ПОКАНА ДО ПГ НА ИТН НЯМА, ПО КОНСТИТУЦИЯ ПРЕГОВОРИ НЕ СЕ ВОДЯТ С ОТДЕЛНИ ДЕПУТАТИ

Андрей Михайлов
08.07.2022 / 10:14

"Конституцията на България говори за парламентарни групи и когато има мандат и се водят преговори, тези преговори се водят с парламентарните групи, а не с депутати - в индивидуално качество. конституционният текст говори за това. До нашата парламентарна група, поне до снощи, такава покана не беше изпратена. Дали има покана с отделни депутати е без значение. Какво ще направиш, ако такава покана бъде изпратена, нека изчакаме, ако такава покана бъде изпратена. Все пак това зависи от мандатоносителя "Продължаваме промяната".

Това каза пред БНР депутатът от "Има такъв народ" Андрей Михайлов, заместник-председател на Комисията по конституционни и правни въпроси в 47 Народно събрание.

По думите на депутата от ИТН третият мандат има смисъл на извънреден и това предполага да се подхожда сериозно към него:

"Сериозният подход към него е сигурен, той е гарантиран от всички. Къде ще отиде този трети мандат, не мога да коментирам".

В предаването "Преди всички" Михайлов коментира, че Антикорупционният закон, внесен от "Продължаваме промяната" в Народното събрание, се нуждае от "истински дебат", защото няма направена пълноценна и цялостна оценка на въздействието:

"Когато гледам професионално на нещата, се вижда, че за законопроекта, който е внесен в парламента, няма проведено обществено обсъждане, няма оценка на въздействието и трето - чисто експертно той страда от много тежки дефицити по съществото си".

За обществено обсъждане на проекта за Антикорупционен закон на ПП се настоява в писмо от депутати от ИТН до председателя и членовете на Комисията по конституционни и правни въпроси, относно проекта за Закон за противодействие на корупцията (от 9 юни 2022 г.), внесен от Андрей Гюров и група народни представители. Копие на писмото е пратено и до председателите на парламентарни групи.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев