АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕДИЦА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТЕСТИ СЕ ОЧАКВАТ В СТОЛИЦАТА

Митинг в подкрепа на правителството на Кирил Петков, 21 юни 2022 г.
22.06.2022 / 10:08

Редица политически протести се очакват и днес в столицата, където парламентът ще гласува вота на недоверие на правителството след 19 ч.

Привържениците на кабинета "Петков" организират поредна демонстрация, за да заявят подкрепата си за промяната в България и проевропейското бъдеще на страната ни.

Една от участничките в проявата заяви пред БНР:

"Да не се връщаме години назад, да не израстват още поколения деца в протести. Имаме правителство, което не смятаме за идеално, но което е дало ясна проевропейска реформаторска заявка. Като гражданин съм уплашена от това, което видяхме миналата седмица - много ясна нова коалиция, включваща предишните управляващи от ГЕРБ, ДПС, които са ясно свързани с мафията, ИТН, които се декларираха в тяхна подкрепа, както и "Възраждане", които са очевадно декларативно пропутински проксита в България".

От партия "Възраждане" също организират пореден протест, но против управлението на кабинета "Петков".

Участник в демонстрацията снощи представи мотивите:

"Аз лично вярвам, че то ще падне. Това може би е първият момент, в който американците реално нямат план "Б". Смятам, че тази ситуация, която в момента се случва, е непредвидена за тях и точно затова те изливат целия си медиен ресурс, за да опитат да спасят положението. Не са толкова страшни. Мисля, че сме на крачка от това да паднат".

От "Има такъв народ" организират протест, но той ще бъде пред Министерството на спорта.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев