АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗБИРАТ НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Народно събрание
22.06.2022 / 08:06

Народните представители избират нов председател на Народното събрание. Очаква се да стане ясно кой ще наследи на поста Никола Минчев. Той беше отстранен след искане на „Има такъв народ”, подкрепено от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане".

Засега няма официално обявени кандидатури на парламентарните групи за нов председател. Пред NOVA вицепремиерът Асен Василев заяви, че от "Продължаваме Промяната" няма да предложат никого от редиците си.

Мирослав Иванов стана временно изпълняващ длъжността председател на Народното събрание, след като Минчев беше отстранен.

На второ четене се очаква да бъдат разгледани промените в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както и в Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество. Второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, е предвидено като точка първа за четвъртък.

На първо четене се очаква да бъдат обсъдени промени в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

В предложения дневен ред е и първото четене на Законопроекта за българския език.

В проекта на програма е предвидено депутатите да разгледат проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати, представяне и публично оповестяване на документите, изслушване на кандидатите и за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Очаква се и депутатите да разгледат отчет за дейността на Комисията за защита от дискриминация през 2021 г., както и годишен отчет за дейността на Комисията за защита на личните данни за същия период. В дневния ред са и доклади за дейността на Омбудсмана на Република България през 2020 г. и 2021 година.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

В 19.10 ч. в сряда, депутатите ще се съберат отново за извънредно заседание, на което ще гласуват вота на недоверие.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев