АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

70 000 РАБОТНИЦИ НА ПРОТЕСТ В БРЮКСЕЛ ЗАРАДИ ПОСКЪПВАНЕТО НА ЖИВОТА

70 000 работници на протест в Брюксел заради поскъпването на живота Сн. БТА
20.06.2022 / 17:20

Около 70 000 работници излязоха по улиците на Брюксел с искане за по-решителни действия от страна на управляващите за справяне с покачващата се цена на живота, предаде Ройтерс. Животът в белгийската столица почти спря, след като еднодневна стачка обявиха и служителите на летището, както и голяма част от служителите на обществения транспорт.

Протестиращите носеха знамена и плакати с надписи като "Повече уважение, по-високи заплати" и "Отменете акцизите". Някои настояваха правителството да действа, други искаха работодателите да повишат заплатите и да подобрят условията на труд.

Инфлацията в Белгия достигна 9 на сто този месец под натиска на повишаването на цените на енергията след руската инвазия в Украйна и продължаващите проблеми с веригите на доставки и ръста на цените на храните по света.

Белгийският премиер Александър де Кро твърди, че работниците в Белгия са по-добре защитени от своите колеги в повечето други страни членки на ЕС, тъй като заплатите им се индексират спрямо инфлацията.

Източник: БТА

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев