АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: СЛЕДЯ С ОГОРЧЕНИЕ РАЗПАДА НА ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Румен Радев
17.06.2022 / 14:59

Следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система. Това коментира днес президентът Румен Радев, като остро разкритикува политическите сили в НС. Хората очакват бързи решения, животът поскъпва, добави държавният глава.

"Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел, но и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа. Убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта", коментира президентът.

Според Радев блокажът на институциите е факт, докато хората очакват бързи решения на фона на растящите цени:

"Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго. Затова тези скандали не трябва да го отклоняват в дейността му по решаването на неотложните задачи".

Президентът призова правителството да разсее подозренията, че може да отстъпи от ветото за начало на преговори на Република Северна Македония с Европейския съюз:

"Идната седмица министър-председателят заминава в Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Затова и Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър-председателят. Тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко хитруване или опити за подмяна, за заобикаляне на националната позиция, ще има тежки последствия".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев