АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТКОВ С ВИДЕООБРЪЩЕНИЕ, ТЪРСИ ПОДКРЕПА ОТ ДЕПУТАТИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО

Кирил Петков
10.06.2022 / 17:52

Кирил Петков заяви, че ще разговаря всеки ден с депутати, готови да служат на държавата, а не на партийния си лидер. Държавата не трябва да бъде тласкана към нестабилност заради задкулисни договорки, нечестни схеми и политическо его, предупреждава Петков във видеообръщение, разпространено от правителствения пресцентър, и благодари за подкрепата на БСП и "Демократична България".

"Аз също вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, който ще изберат България пред своя партиен лидер, особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство само заради личното си его“, заявява Петков.

Целта на срещите на министър-председателя с народни представители е актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството.

Петков изрази опасения, че ако не бъде извършена актуализацията на бюджета, пенсионери ще останат под прага на бедността заради инфлацията, а за бизнеса няма да има помощи за ток.

До края на годината следва да бъдат приети редица закони, без които парите по Плана за възстановяване и устойчивост не могат да дойдат, предупреди премиерът.

Той декларира готовност за избори, ако такава е истинската воля на българския избирател.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев