АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ ПРЕДВИЖДАТ ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА

Десислава Атанасова
09.06.2022 / 11:28

От партия ГЕРБ заявиха, че след серия от кризи в страната ни вероятно ще настъпи и политическа.

"От вчера наблюдаваме грубо погазване на елементарни етични норми на поведение между политици и това никак не е полезно за обществото ни като цяло", това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по повод трусовете в четворната коалиция вчера и заявките на лидера на ИТН Слави Трифонов, че ще изтегли своите министри от кабинета и на премиера Кирил Петков, че е готов да управлява с правителство на малцинството.

"Мнозина от тях говориха за промяна, за различно политическо поведение, но демонстрациите, които се правят последните седмици и в пленарна зала и между частите на четворната коалиция, която вече е тройна, са език на омразата и взаимни обвинения", допълни Атанасова и заяви, че именно заради това от партията са разтревожени.

На мястото на премиера Кирил Петков от ГЕРБ биха поискали вот на доверие.

"Ние нямаме доверие на това правителство”, отговори Тома Биков на въпрос как биха гласували.

„Има два вота на доверие, които ще влязат през следващите дни. Единият е актуализацията на бюджета, другият са евентуалните персонални промени”, каза още Биков. Той беше категоричен, че няма да подкрепят бюджета.

Работата на парламента, смята Биков, вече е блокирана. „Това правителство, с този мандат, с този персонален състав очевидно не може да продължи да работи”, отчете още депутатът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев