АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЙОТОВА: БЪЛГАРИЯ НЕ Е В СИТУАЦИЯ ДА СИ ПОЗВОЛИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

Илияна Йотова
09.06.2022 / 11:17

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че евентуални предсрочни парламентарни избори няма да са прецедент, но България не е в ситуация, в която може да си го позволи. Йотова каза, че има още много стъпки, които управляващите трябва да извървят до предсрочен вот:

"Всичко е в ръцете на министър-председателя. Той е на ход. Трябва да извърви няколко много важни стъпки. Първо, да бъде достатъчно убедителен, евентуална нова формула на кабинета, на правителството, ако разбира се, се стигне до оставките на министрите от ИТН и те действително излязат от коалицията. На второ място - да защити актуализацията. Това се прави само със силни аргументи, със силни причини, с добре обосновани предложения. Оттук нататък вероятно ще опита и възможността за плаващи мнозинства. Желая му успех".

Според Йотова премиерът Кирил Петков би имал успех, ако предлага силни решения и търси парламентарни мнозинства в името на българския интерес:

"Ако всеки път броим, кой ще ни подкрепи и колко човека ще бъдат в залата, ние вече преживяхме една такава ситуация, бих казала доста тежка, по времето на правителството на Орешарски. Не смятам, че България има интерес да се връщаме към подобни ситуации".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев