АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" ПРЕДЛАГА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ПРОЦЕДУРА ПО ИЗБОР НА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КПКОНПИ

"Възраждане" предлага да се започне процедура по избор на председател на КПКОНПИ
06.06.2022 / 15:51

"Възраждане" предлага да се започне процедура по избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), съобщиха от партията.

За целта от политическата формация са внесли в парламента проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати, представяне и публично оповестяване на документите, изслушване на кандидатите и за избор на председател на КПКОНПИ.

На 02.02.2022 г., Народното събрание гласува предсрочното прекратяване на мандата на председателя на КПКОНПИ (б.р. - Сотир Цацаров), като същата влезе в сила на 01.03.2022 г., се припомня в прессъобщението.

От партията посочват, че при предсрочно прекратяване на правоотношението на член на Комисията в двумесечен срок от прекратяването Народното събрание избира нов член, който довършва мандата. По аналогия същата процедура следва да се приложи и за избор на председател на Комисията, смятат от "Възраждане" и отбелязват, че този срок отдавна е изтекъл.

Оставянето на Комисията толкова дълго време без титуляр за председател поставя под съмнение желанието на управляващата коалиция да се бори с корупцията и да постигне нулева толерантност към нея, коментират още от партията, цитирани от БТА.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев