АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕФЪТ НА УНГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ: ЗЕЛЕНСКИ МОЖЕ БИ ИМА ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Ласло Кьовер
06.06.2022 / 08:55

Председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер смята, че украинският президент Владимир Зеленски има психични проблеми и това обяснява атаките му срещу чуждестранни лидери. В интервю за унгарския новинарски канал Hir TV Ковер подчерта, че лидерите на други държави не допускат подобен тон към колегите си. По-късно украинското външно министерство отговори на думите на Кьовер, като го прикани той да представи удостоверение за психичното си здраве, съобщава ТАСС.

"Изявленията на президента (на Украйна) понякога звучат много странно", заяви Ласло Кьовер. "Не си спомням лидер на страна, нуждаеща се от помощ, да си позволява такъв тон към някого, включително в Унгария и Германия", добави Кьовер.

Той отбеляза, че „както в личния живот, така и в политиката“ хората обикновено се въздържат от заплахи към онези, „които искат да направят свои приятели“. Той предположи, че Зеленски може да изпитва „някакъв личен психически проблем“, но „не се знае какво може да се направи по въпроса“.

По-рано в Будапеща изявленията на Зеленски и редица украински официални лица по отношение на унгарския премиер Виктор Орбан бяха счетени за обидни, а преди няколко месеца украинският посланик Любов Непоп беше извикана по този повод в Министерството на външните работи на страната. След парламентарните избори в Унгария на 3 април в Киев почти не криеха съжалението си, че партията на Орбан, а не опозицията, ги спечели. Преди това украинските власти упрекнаха унгарското ръководство, че им оказва недостатъчна подкрепа и нежелание да доставят оръжие, припомня ТАСС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев