АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОСТАВЯ ВЪПРОСА ЗА ОСТАВКАТА НА ИЦО ХАЗАРТА?

Костадин Костадинов
03.06.2022 / 11:40

"Никой няма право да говори лъжи и клевети, пък било то и от парламентарната трибуна". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заради скандала с мирис на бой с Искрен Митев.

Костадинов обърна внимание на темата за къщата си и за партийната субсидия – било лъжа и клевета, че той присвоил част от субсидията.

Той показа имуществената си декларация – за покупката на къщата има ипотека от малко над 180 000 лева. "Никога не съм имал (сметка в евро)", заяви лидерът на „Възраждане” пред bTV.

Костадин Костадинов посочва, че е имало производство от компетентен орган, че е присвоил 1 000 000 лева държавна субсидия, но всъщност субсидията на „Възраждане” е по-малка – 904 000 лева. Проверката е продължила година и половина и е показала, че няма нарушение. Не съм обидил Искрен Митев. Излиза и ме нарича буквално "крадец". Не съм го наричал "охлюв", обобщи Костадинов.

Показах на децата, че когато имаш наранена чест. "Аз съм мъж и имам чест", каза лидерът на "Възраждане", според който Кристиан Вигенин като водещ пленарното заседание му отказал възможност да отговори на Митев.

"Никога не бих си позволил да нарека министър-председателя или някой от управляващата коалиция с епитети или име", заяви Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" обжалва наложеното му наказание - порицание. Той е категоричен, че всичко било провокация. А на въпрос дали Митев е бил прав да казва, че "Възраждане" гласува често така, както ГЕРБ, Костадинов обърна отговора на тема как било гласувано при избора за членове на СЕМ.

Това е рецидив за хората от „Продължаваме промяната“. Вчера един от техните депутати размахваше средни пръсти. Това лице е зам.-председател на комисията по образование, това лице е член на комисията по култура. Защо никой не поставя въпроса за неговата оставка“, каза Костадинов по повод друг скандал в НС с неприличен жест от страна на Христо Петров – Ицо Хазарта.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев