АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ИЗСЛУШВАТ КАЛИНА КОНСТАНТИНОВА ЗА РАЗСЕЛВАНЕТО НА БЕЖАНЦИТЕ

Калина Константинова
02.06.2022 / 09:14

Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова ще бъде изслушана днес в Народното събрание във връзка с решението на правителството да спре плана за разселване на украинските бежанци в страната. Искането беше направено вчера от парламентарната група ГЕРБ-СДС.

Опозицията иска да чуе обяснения от вицепремиера заради видеообръщението, в което Калина Константинова обяви, че прекратява плана за преместване на украинските бежанци от хотели по българското Черноморие към бази във вътрешността на страната. Тя посочи, че само хората в истинска нужда, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове. Това беше причината ГЕРБ да критикуват отново кабинета, че не се справя с бежанците и да поиска Калина Константинова да отговаря пред народните представители.

"Общественото мнение вече произнесе своята присъда. Всички искат нейната оставка. Ние обаче искаме г-жа Константинова да продължава да бъде водена тук, да идва на тази трибуна, за да можете вие, народните представители от управляващата коалиция, когато гледате нейната нагла усмивка всеки път да си мислите за "Български пощи", за украинските майки, за вагоните към Ямбол и автобусите към Паничище и за собствения си срам, че продължавате да търпите всичко това", каза депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Искането за изслушването на вицепремиера беше подкрепено и от коалиционните партньори. Преди това обаче депутатите ще разгледат актуализацията на бюджета само в частта за увеличаване на заплатите на преподавателите във висшите учебни заведения.

От "Има такъв народ" предлагат се измени текста и допълнителните средства в размер на 20 милиона лева да бъдат предоставени без условия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев