АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИТЕВ СЕ ИЗВИНИ ЗА АГРЕСИЯТА В ПАРЛАМЕНТА: ИСКАХ ДА ОПРАВЯ ВРАТОВРЪЗКАТА НА КОСТАДИНОВ

Искрен Митев
01.06.2022 / 16:09

Депутатът от "Продължаваме Промяната" Искрен Митев се извини от трибуната на парламента на децата и на зрителите за сцената в Народното събрание по-рано днес. Преди това той разговаря и с председателя на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов в стаята на групата.

Тази сутрин се стигна до безредици в пленарната зала след размяна на реплики и спречкване между Искрен Митев и Костадин Костадинов по време на дебата по промените в Закона за досиетата. На брифинг след това от "Възраждане" настояха за официално извинение от ПГ на "Продължаваме Промяната" (ПП) и наказание за Искрен Митев. Костадин Костадинов потвърди, че Митев го е дръпнал за вратовръзката при спречкването в залата.

"Днес е Денят на детето и мисля, че не беше най-добрият момент да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме свидетели", каза Искрен Митев по-късно от парламентарната трибуна. "На първо място искам да поднеса извинения на децата, на зрителите, които станаха свидетели на тези грозни прояви, в които и аз взех участие, и разбира се, да се извиня, ако по някакъв начин моето поведение е допринесло тази агресия да се разпространи по този начин", заяви той.

Преди това след разговор с Костадинов, Митев каза пред журналисти, че не му се е извинил. Мисля, че тези неща първо трябва да се решат между нас, а не пред очите на децата и на всички зрители, коментира той. Просто исках да му кажа, че не съм съгласен с твърденията, които той направи. Той иска да се извиним. Аз пак твърдя, че ще се извиня за нещата, които смятам, че заслужават извинение, посочи депутатът от ПП.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев