АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СКАНДАЛ МЕЖДУ ПП И "ВЪЗРАЖДАНЕ" В ПАРЛАМЕНТА

Скандал  в парламента
01.06.2022 / 13:11

Изказване на депутата от "Продължаваме промяната" Искрен Митев доведе до нарастване на напрежението в пленарната зала на парламента с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

По време на дебата за поправките в Закона за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност, предложени от "Демократична България", Искрен Митев заяви от парламентарната трибуна:

"Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари. Парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и на края вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите. Благодаря ви".

Костадинов отправи словесна заплаха за агресия към Митев от трибуната и го нарече "тъпак". Отиде при него на мястото му, а Митев го дръпна за вратовръзката. Така в пленарната залата се стигна до спречкване между двамата и членове на парламентарните им групи. Намесата на квестори предотврати по-сериозни сблъсъци.

Заради последвалата суматоха и спречкване в пленарната зала между Костадинов и Митев председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви 30-минутна почивка.

"Отбелязах, че думите на г-н Митев не е ясно към кого са адресирани", настоя той и предупреди колегите си, че "се излагаме пред чужденците".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев