АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ ПОСЕТИХА ОБЩИНА СЛИВЕН

Ucheniicy
01.06.2022 / 12:55

Ученици от 5, 6 и 7 клас от ОУ „Д-р Иван Селимински“, заедно с класните си ръководители, посетиха Община Сливен. Там те бяха приети от зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, която ги поздрави за открития урок по родолюбие и изтъкна значимата роля на Сливен за страната през годините – от миналото до днес.

„Сливен е бил водещ възрожденски и индустриален център, родно място на родолюбиви българи и будители. Пожелавам ви винаги да се гордеете с него, да го носите в сърцето си, да го обичате“, заяви по време на срещата си с учениците Пепа Чиликова. Тя ги запозна с основните функции на кмета на общината Стефан Радев и част от звената на институцията. В рамките на обиколката гостите посетиха зала „Май“, където традиционно се провеждат заседанията на Общински съвет-Сливен, Ритуална зала за бракосъчетанията и Центъра за административно обслужване.

Пред зам.-кмета те споделиха най-добри впечатления от посещението си в Общината. То е част от инициативата на училището по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Освен урок по родолюбие, тя включва урок на открито, при който децата в извънучилищна среда имат възможност да приложат на практика наученото и да придобият нови знания. В рамките на деня те споделиха още, че са успели да посетят едни от най-емблематичните места на Сливен – площадите „Хаджи Димитър“ и „Васил Левски“, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Драматичния и Държавния куклен театър, Галерия „Май“ и др.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев