АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОАЛИЦИЯТА СЕ СЪБРА НА ВЕЧЕРНО ЗАСЕДАНИЕ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Коалиционен съвет
01.06.2022 / 09:47

Необходимите законодателни промени, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, обсъди коалиционният съвет на късно заседание във вторник вечер в сградата на Министерския съвет (МС).

"Доколкото разбрахме, днешната среща ще е за Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като за да тръгнат средствата от ЕС, парламентът до края на годината трябва да реализира редица законопроекти като юридическа гаранция за европейските пари", каза пред журналисти преди началото на съвета Станислав Балабанов от "Има такъв народ". Според него разговорът ще е по-скоро експертен по отношение на бъдещата работа на парламента, затова тази вечер на срещата присъстват и експерти на ИТН, за да могат да отговорят професионално.

Според Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на "Демократична България", възможно било да се обсъди и актуализацията на бюджета, която предстои и трябва да бъде внесена в парламента следващата седмица. Надявам се Министерският съвет да успее да спази този срок, доколкото антикризисните мерки са съгласувани между коалиционните партньори, коментира той.

На свой ред Балабанов също предположи, че темата за актуализацията ще бъде засегната тази вечер. По думите му, първо ще има експертна група между МС и Народното събрание за изчистване на детайлите на законопроектите и да няма напрежение между четенията.

Миналата седмица началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова, съобщи след края на коалиционен съвет, че актуализацията на бюджета ще влезе за обсъждане на първо четене на комисия в парламента между 6 и 10 юни, а до края на юни - и приета от Народното събрание.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев