АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

8 КАНДИДАТИ ЗА ДИРЕКТОР НА БНТ, СРЕД ТЯХ И ДИРЕКТОРЪТ НА РАДИО КЪРДЖАЛИ

БНТ
27.05.2022 / 19:52

Приключи приемането на документите за участие в процедурата за избор на генерален директор на Българската национална телевизия, съобщи Съветът за електронни медии.

Концепции са подали общо 8 кандидати. Крайният срок за подаване на кандидатурите в Съвета за електронни медии изтече в 17:00 часа днес. Изборът ще бъде на 29 юни.

Кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия по реда на приемане на документите и концепциите им са: телевизионният водещ Сашо Диков, Ирина Величкова, спортният журналист Сашо Йовков, членът на Управителния съвет на БНТ Василена Матакева, настоящият ръководител на обществената телевизия Емил Кошлуков, бившият шеф на новините и актуалните предавания на bTV Венелин Петков, журналистът от Кърджали Красимир Ангелов (директор на Радио Кърджали, БНР) и Светлана Божилова от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет.

Членът на Съвета за електронни медии Галина Георгиева обясни какво следва според приетите от медийния регулатор процедурни правила:

„Оповестяването на кандидатите, които са допуснати до процедурата, ще се случи до 15 юни. Оповестяването на кандидатите, които са допуснати до изслушване е дата до 23 юни. Изслушванията ще се състоят на 27 и 28 юни и изборът - на 29 юни“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев