АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: ПП ПРИНУДИ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СПЕШАТ ЗАГРЯВАЩИЯ В РЕЗЕРВА НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ ЯНЕВ

Костадин Костадинов
23.05.2022 / 18:17

Странното и нелогично искане на нашия премиер за КСНС за Македония се появи след визитата на помощник държавният секретар на САЩ. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.„Няма никаква причина да се свиква Консултативен съвет за национална сигурност при президента по въпроса за Северна Македония. Очевидно е, че причината за тази спешност е да се окаже брутален натиск върху българското правителство“, коментира лидерът на Възраждане.

„Единственото, което е хрумнало или на него, или на неговия екип, е да се поиска такъв КСНС, с оглед на това после да каже „Аз исках, ама не ми дадоха“. Само че тези номера пред американците не вървят. Доколкото ние знаем, информацията, която имаме, разбира се, е, че просто са му казали „Ти си поел тези ангажименти, изпълнявай си ги“. Така че предстои да видим какво ще се случи в рамките на следващите може би десетина дни“, отбеляза Костадинов.

„Нашият министър-председател започва да се държи, за съжаление, все по-неадекватно“, посочи лидерът на „Възраждане“ и даде за пример договора с „Газпром“.

„Не става дума за плащане в рубли, а за конвертиране на еврото в рубли в Москва. Нашата държава отказа, защото така беше накарана от американците. Всички ние много добре виждаме, че България не е независима държава, виждаме как тук, при нас идват и хазяйничат американски дипломати, държейки се така, все едно са си у дома. А ние от своя страна се чувстваме гости в собствената си държава“, допълни той.

Поредният американски проект на натовския генерал Янев ще се сблъска с шумен провал, прогнозира лидерът на „Възраждане“

„Може да поканите примерно натовския генерал и американски възпитаник Янев и да тръгнете с него по улиците, да видим колко хора биха го спрели да го поздравят. Все пак трябва и да го познават преди това. Няма смисъл да коментираме рейтинги, няма смисъл да коментираме данни, които са компрометирани от самото начало поради простата причина, че са зададени от Американското посолство“, допълни той.

По думите му „Продължаваме подмяната“ е принудила американците да спешат изключително бързо следващия си, загряващ в резерва състезател, коментира още лидерът на „Възраждане“.

Източник: Агенция "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев