АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИ БЛОКИРАХА КЛЮЧОВИ МЕСТА В СОФИЯ

Протест
18.05.2022 / 09:55

Протести блокираха движението на ключови места в София от сутринта. За днес демонстрации са заявени от служители на столичния градски транспорт, таксиметрови шофьори и превозвачи.

В 08:00 часа те затвориха пл. “Лъвов мост”, пл. ”Сточна гара” и кръстовището при Петте кьошета. Частично преминават само някои превозни средства на градския транспорт.

Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Около 09:30 часа протестиращите ще се оправят в три лъча към сградата на министерството на финансите (МФ), а после и към Министерския съвет.

Първият ще премине от пл. „Лъвов мост“ по бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“. Вторият лъч ще тръгне от пл. „Сточна гара“, ще премине по бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ и отново ще стигне до МФ, а третият - от "Петте кьошета" по бул. „Патриарх Евтимий“, „Г. С. Раковски“ - отново до МФ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев