АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ КРИТИКУВА ЛИПСАТА НА МЕРКИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-УЯЗВИМИТЕ

 Вицепрезидентът Илияна Йотова говори на конгреса на КНСБ Снимка: ФБ на КНСБ
10.05.2022 / 12:09

До този момент в България няма цялостна програма с конкретни мерки за подпомагане на най-уязвимите групи от населението и за бизнеса - това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която е гост на Деветия конгрес на КНСБ.

"Аз чакам завръщането на министър-председателя от Съединените американски щати и мерките, които вчера, надявам се, се били начертани на коалиционния съвет да бъдат обсъдени в политическите формации. Да видим какво от всичко това ще се получи. Това, което обаче до този момент със сигурност няма в страната е една цялостна програма за подпомагане на хората в най-окаяното положение. Няма страна в Европейския съюз, която вече да не е съставила такава програма, да не е заделила определени средства. Очаквам това да стане съвсем скоро."

Според Йотова с всички средства трябва да се отдалечи политическа криза в страната, а България в момента няма нужда от нови избори.

Относно въвеждането на еврото вицепрезидентът заяви, че трябва да изпълняваме своите ангажименти и предначертания график.

"Знаете, че самият ЕС е доста резервиран по отношение на приемането на нови държави в еврозоната. Преди Covid кризата се заговори за много дълбочинна реформа на самата еврозона. Искаме да видим какви ще са новите условия, дали България изпълнява критериите, защото най-важният това е инфлацията."

В словото си на Конгреса на КНСБ президентът на синдиката Пламен Димитров подчерта, че борбата с бедността и неравенствата е основният проблем в страната, а главната цел на България е след пет години българите да имат жизнен стандарт на ниво 70 процента от този на средния европеец.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев