АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕВОЗВАЧИ БЛОКИРАХА ДВИЖЕНИЕТО ПО СТОЛИЧНИЯ БУЛ. "ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ"

Протест
10.05.2022 / 12:05

Протестиращи превозвачи блокираха входа на София от парк "Врана" в посока центъра на града по бул. "Цариградско шосе".

Въпреки предварителната уговорка със СДВР камионите да стигнат до сградата на Народното събрание, полицията не е допуснала превозните средства.

Протестиращите превозвачи започват ефективни стачни действия в цялата страна, става ясно от декларацията им, изпратена до медиите.

От днес до 18 май ще продължат протестите на превозвачите в страната. Исканията са за намаляване акциза на горивата и отлагане на планираното разширяване на толсистемата.

Протестиращите са недоволни и от липсата на мерки от страна на държавата за овладяване на икономическата криза.

Днес протести, освен в София, има и в Бургас, Плевен, Ямбол, Дупница, Стара Загора и Чирпан.

Протестът е втори за последните десетина дни. С действията си превозвачите припомнят, че част от коалиционното споразумение е финансиране на нерентабилните линии. Те настояват цените на горивата да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и премахване на биодобавката. Те настояват още и да не се разширява на толтаксуването.

В София протестът ще продължи до 22 часа. През следващите дни ще има протести в страната. На 18 май автобусите спират да превозват пътници.

Ето какво заявиха пред БНР недоволни шофьори:

"Не можеш да плащаш за нещо, което не получаваш…То го няма, не че не го получаваш. Плащаш за нещо, което не съществува и го няма…Положението не е тежко, не е критично, просто е плачевно. Това е ужасен ужас, не знам в кой век живеем. Сигурен съм, че в момента по време на война в Украйна пътищата са три пъти по-добри отколкото в България…Пътят от София до Видин отнема 5 часа – за 200 км…Не е проблем да плащаш за нещо, но да го получиш".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев