АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ СЪБРА РЕТРО ПАРАДЪТ НА АВТОМОБИЛИ В СЛИВЕН

Рекорден брой участници събра ретро парадът на автомобили в Сливен
30.04.2022 / 18:37

И тази година ретро парадът на автомобили в Сливен се превърна в притегателна точка за колекционери и любители от страната и чужбина. Заради Ковид пандемията изложението бе отменено миналата година.

Рекордните 140 автомобила от близкото минало събра на площад „Хаджи Димитър“ днешното, 9-о издание. Сред посетителите бе кметът Стефан Радев, който поздрави всички участници, като им пожела здраве, благоденствие, да развиват и надграждат аристократичното хоби.

„Искам да благодаря на Валентин Дойчинов, чиито енергия и хъс стоят зад организацията на изложението. Да си пожелаем следващото, 10-о издание, да бъде още по-мащабно, по-чакано и колоритно“, заяви по време на награждаването сливенският градоначалник. Той отличи и трима от участниците с традиционната награда „Купата на кмета“. Тази година бе връчена и специална награда на името на ретро автоколекционер № 1 на България - Николай Колев-Бижуто от Варна, който миналата година загуби битката с коронавирус. Награди получиха и победителите в различните категории. За всеки участник бе предвидена грамота и индивидуална награда.

В днешната програма на ретро изложението със свои изпълнения се включиха Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“.

Организатори на събитието са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев