АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. СВЕТЛАНА ШАРЕНКОВА: КАК „СЛУГАТА НА НАРОДА” СТАНА СЛУГА НА ВОЙНАТА И САЩ

Проф. Светлана Шаренкова
13.04.2022 / 09:02

Преди няколко години Зеленски беше приличен комик, снимал филми и сериали, главно в Русия. По-късно бе избран за президент на Украйна с лозунга, че ще бъде „Слуга на народа” (дублиращ сюжета на знаковия руски сериал от 2015 - 2016 г.). През 2022 г., когато възникна военният конфликт между Русия и Украйна, той отново удобно влезе в амплоато си на (комедиен) актьор. Къде умело, къде не толкова – Зеленски започна да играе ролята на „главнокомандващ”, облечен в несменяема зелена тениска, с набола брада. Гастролира във видеочатове с парламентите на ЕС и дори на Южна Корея! Дава интервюта и драматично сменя настроенията си – от „Обсадени сме, но ще се борим до последна капка кръв” до „Всеки момент ще победим”. Заклеймява Русия и тиражира фейкове срещу Москва за „военни престъпления, геноцид и химически оръжия”.

Но основното е, че във всяко участие по сценарий той до втръсване иска едно и също - още и още оръжия, военна помощ и антируски санкции!? Ето така някогашният т. нар. слуга на народа, моли за бомби, а не за хуманитарна помощ, се превърна в реален „Слуга на войната и на САЩ”.

Всеки нормален човек страда заради конфликта и неговите жертви.

Конфликт, в който Западът чрез натиск и интриги вкара двата братски народа живеещи в една държава от столетия. И защото сме за мир и против войната, ние искаме тя да свърши по-скоро, и стъпваме върху логиката, че тя ще приключи не с повече оръжия и бомби, а с дипломация, които Русия предлага, а Зеленски - отказва.

Новите оръжейни пратки и санкции наливат само бензин в огъня на военните действия. Така Зеленски служи не народа си, а на поръчките от Вашингтон и Брюксел, чиято цел е политическо, военно и икономическо отслабване на Русия, подчиняването й чрез послушен елит и ограбването на нейните безкрайни ресурси. Мисия невъзможна!

Напрежението, санкциите и подклаждането на русофобски истерии са арогантната игра на Запада и в нея мирът не е опция. Той не е изгоден на пощръклелия Запад и НАТО, които искат да обградят с военен кордон Руската федерация. Западът, който чрез цветни и въоръжени революции унищожава легитимни държави и законно избрани правителства. Войната е от полза само и единствено на глобалните елити и техния военнопромишлен комплекс, а не на народите на Русия, Украйна, Европа и разумният свят. Войната унищожава европейския бизнес. Той плаща цената на санкциите чрез обедняване, фалити и галопираща инфлация. В тази цинична игра Зеленски избра роля насочена срещу интересите на Украйна. Но рано или късно украинците ще разберат, че са станали жертва на чужди интереси, или както звучи популярната напоследък (трагична) фраза: „Западът ще се бие с Русия до последния украинец”…

Светът пред очите ни се променя! От еднополюсен той става многополюсен, а Русия и Китай са ключов фактор в него. Ето защо са нелепи крокодилските сълзите на Запада свързани с Украйна. Нелепи са и мрънканията - световният държавник Владимир Путин и дипломат № 1 Сергей Лавров да бъдат съдени в Хага заради пропагандни съобщения и недоказани факти (оспорвани дори Пентагонът и британското военно министерство).

Дали някой, някога ще попита за истинските престъпления през бризките изминали времена!? Ще бъдат ли осъдени президентите на САЩ за геноцида над индианците, за расовата дискриминация и робството, за Хирошима и Нагасаки, за Корея, за горените с напалм деца във Виетнам, за над милион цивилни жертви в Ирак, за бомбардировките над Югославия, за Арабската пролет, за Либия, за Афганистан…

Днес пътят към Мира минава през Дипломацията и диалога. Но това трябва да бъдат преговори без натиск и медийно промиване на мозъците и ново оръжие за Украйна. Диалог и дипломация в името на бъдещето на човечеството. Русия, Путин и Лавров са готови! Ако има други отговорни лидери – нека да се заявят.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев