АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УКРАЙНА ПРЕДЛОЖИ ДА СТАНЕ ПОСТОЯННО НЕУТРАЛНА ДЪРЖАВА

Преговори
29.03.2022 / 19:15

Предложенията на Киев включват обявяването на Украйна за постоянно неутрална държава под международни правни гаранции, те предоставят списък на държавите-гаранти за сигурността на държавата, каза ръководителят на руската делегация, помощник на президента Владимир Медински след среща на представители на Руска и украинска страна в Анкара.

„Получихме писмени предложения от украинската делегация, както разбирам, съгласувани с ръководството на Украйна, които накратко се свеждат до следното: Украйна е провъзгласена за постоянно неутрална държава (в границите от 1991г) под международни правни гаранции с цел реализация на извънблоков безядрен статут. Следва списък на държавите-гаранти, които гарантират сигурността на Украйна“, цитира го ТАСС . Киев предлага да разреши споровете с Москва за Крим и Севастопол чрез двустранни преговори

Ръководителят на руската делегация Владимир Медински обяви възможността

за среща между Путин и Зеленски само при едновременно парафиране на постигнат договор между двете страни на ниво външни министри.

След преговори руското министерство на отбраната реши драстично да намали бойните действия в районите на Киев и Чернигов. Целта е да бъдат създадени условия за диалог, заяви руски заместник-министър на отбраната след преговорите в Истанбул между делегациите на Москва и Киев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев