АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ: КОВИД МЕРКИТЕ ОТПАДАТ ИЛИ НАМАЛЯВАТ В ЦЯЛА ЕВРОПА

Георги Михайлов
29.03.2022 / 10:25

Това заяви заместник-председателят на здравната комисия в парламента и народен представител от БСП проф. Георги Михайлов в ефира на BG on AIR.

Според социалиста, ние постепенно се разделяме с COVID-19, който доведе до прекъсване обучението на учениците и студентите, много тежко затормози живота в страната и противопостави отделните части от населението едни срещу други.

“Безспорен е фактът, че всяка една инфекция може да се завърне, както например грипа го прави всяка година. Това е край на истерията, не на пандемията, защото много истерия имаше и тя се подклаждаше от различни центрове в света. Но важното е, че успяхме да се преборим и то в една действително сложна обстановка, която далеч не се изчерпва само с COVID-19”, каза още проф. Михайлов.

Той бе категоричен, че се радва за цялата нация, защото всички заедно отново ще тръгнем напред, спокойни, че сме преживели онова, което някои определяха като чумата на 21 век. „Всичко това изключително сериозно се отрази на икономика, на култура, на младото поколение“, посочи още народният представител от БСП.

„Аз приветствам непродължаването на епидемичната обстановка и отпадането на почти всички мерки. В ръцете на министъра, както и на директорите на районните здравни инспекции е да бъде оформена една динамична заповед, която оттук-нататък ще решава как ще се движат всички противоепидемични мерки. Защото такива мерки е възможно да се обявяват и при други инфекции, които биха могли да поразят големи контингенти от населението“, заяви Георги Михайлов от ефира на BG on AIR и допълни, че сега всичко това е в ръцете на министерството и неговите компетенции.

В заключение той коментира и факта, че ние сме сред първите в Европа, с над 90% изпълнение на детския имунизационен календар. По думите му проявяваме упорство по отношение на сезонните инфекции, както и към ваксините, защото например тази срещу COVID-19 няма да ни предпази изцяло, но до голяма степен ефекта и ще бъде- намаляване броя на заболелите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев