АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛ ПЕТКОВ: 84% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НЕ ОДОБРЯВА БЪЛГАРИЯ ДА ИЗПРАЩА ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА

Кирил Петков
21.03.2022 / 17:02

Ако България помага военно, това ще мине първо през парламента и ще бъде широко обсъждано. Аз обещавам, че такива неща не могат да се случват скрито. Това заяви премиерът Кирил Петков, който направи оглед на строежа на газовия интерконектор с Гърция в района на град Комотини. Петков коментира военния конфликт в Украйна и отново потвърди, че страната ни няма да изпраща военна помощ, а единствено хуманитарна, съобщава БТА.

„Опитаха се да прокарат тезата, че тайно, при затворени врати, се взема някакво решение против интересите на България или че ще поемаме някакъв военен риск. Няма такова нещо. Ясно казахме, че наистина подкрепяме Украйна. Правим всичко възможно за доставяне на хуманитарна помощ. Щабът за бежанците от Украйна работи страхотно. Готови сме да координираме много по-голям брой хора“, посочи Кирил Петков.

По думите му, военна помощ от България за Украйна е възможна единствено с общ национален консенсус, а не само с решение на изпълнителната власт. Петков се позова на социологическо проучване, според което 84 процента от населението не одобрява страната ни да изпраща оръжия и боеприпаси в подкрепа на украинската държава.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев