АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АСЕН ВАСИЛЕВ: ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ Е, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИЗПРАТИМ БОЕПРИПАСИ НА УКРАЙНА

Асен Василев
21.03.2022 / 16:59

Според мен България би следвало да изпрати боеприпаси на Украйна. Това е личното ми мнение, но мнението на правителството като цяло е, че не трябва да се изпращат такива", заяви в неделя пред Би Ти Ви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

От началото на войната в Украйна вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Ниновамногократно заяви, че БСП са категорично против страната ни да изпрати военна помощ на Украйна. Премиерът Кирил Петков също няколко пъти коментира, че това няма да се случи. Последно преди два дни по време на посещението на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин Петков заяви: "Бидейки близо до конфликта, военна помощ [от България] в този момент няма да бъде възможна и този тип помощ би следвало да се случва само ако мине през българския парламент."

Асен Василев очаква инфлацията през март и април да е 10% или дори повече. Последните данни на Националния статистически институт са от миналата седмица и те показват, че през февруари инфлацията се е ускорила до 10% на годишна база.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев