АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЗАМЕСВАНЕТО НИ ВЪВ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ С РУСИЯ

ПГ на „Възраждане“
18.03.2022 / 19:42

Партия „Възраждане“ организира протест пред Министерство на отбраната утре (събота) от 10:30 ч. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов на брифинг пред медиите в кулоарите на парламента и допълни, че протестът ще бъде мирен.

"Поводът за нашия брифинг днес е свързан с не най-актуалния проблем, който от вчера очевидно вълнува медиите и цялото българско общество, а нещо, което рязко последните 24 часа отиде на заден план. Става въпрос за посещението на американския министър на отбраната в България и заявените намерения да се иска предоставяне на тежко въоръжение", заяви още в началото Костадинов. По думите му идеята е това въоръжение да отиде за украинското правителство.

Според него е странно, че военният министър на САЩ идва в почивен ден.

„Притеснява ме, че България може да се окаже замесена във военен конфликт. „Възраждане” няма да го допусне”, категоричен бе Костадинов.

По повод на задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов снощи, Костадинов заяви, че е странно на фона на визитата на американския министър у нас.

„Арестът на Бойко Борисов е доста странен на фона на визитата на американския министър, който го чакаме днес или утре - не е много ясно кога ще дойда. Доколкото виждам, не става дума за качествено нови сигнали, за които лидерът на ГЕРБ да е задържан”, каза лидерът на партия „Възраждане”.

"Ние от "Възраждане" сме имали доста тежки и сериозни сблъсъци с прокуратурата. От тази гледна точка мога да кажа, че това не е нещо, което е кой знае каква голяма изненада", каза още Костадинов. Той заяви, че има народни представители от "Възраждане", които са били арестувани, той самият е бил арестуван неколкократно.

Според него условията в ареста са добри, а хората там са строги, но справедливи. "Не мисля, че се е случило нещо кой знае какво", каза още Костадинов. Той попита защо само Борисов е арестуван, не му прави компания и Красимир Каракачанов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев