АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТКРИХА STEAM ЦЕНТЪР В СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“ - СЛИВЕН

 Стоян Марков, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев
18.03.2022 / 16:15

В СУ „Константин Константинов“ - Сливен отвори врати на дългоочакваният STEAM център (наука, технология, инженерство, изкуство и математика) – „Планета ЦЕРН“. С това събитие се поставя началото на празничните мероприятия по повод патронния празник на училището. Откриването се състоя днес 18 март, в навечерието на Първа пролет и Деня на водата. Сред гостите на събитието беше заместник-кметът Стоян Марков, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев.

"Нашата „Планета ЦЕРН“ е създадена с много желание и всеотдайност от страна на целия екип на училището ни. Проектът бе финансиран от Министерството на образованието и науката по Национална програма "Изграждане на училищна STEM среда". Общата му стойност е около 350 000 лева.

Центърът за експерименти, роботика и наука (ЦЕРН) ще даде възможност на учителите да представят учебните предмети в реален аспект, да мотивират учениците да експериментират и учат с желание.

Иновативната среда е най-важният подарък за училището, защото ще даде на учениците любов към ученето", каза директорът на училището Весела Паскалева.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев