АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДПС И РАШКОВ В СБЛЪСЪК ЗАРАДИ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ПРЕЗ ЮЛИ М.Г.

Бойко Рашков
18.03.2022 / 13:54

Сблъсък между ДПС и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на парламентарната трибуна. Рашков защити действията на полицията за предотвратяване на нарушения по време на предизборната кампания през юли м.г., а председателят Мустафа Карадайъ и депутати от партията ги определиха като "произвол", "полицейщина" и "рашковщина". Според тях става дума за над 20 000 случаи на дискриминация по политически убеждения:

"Репресиите и рашковщината продължават. Всички онези и над 20 000 други случая обаче, ние ги оценяваме, г-н министър, като пълзящ фашизъм в нашата родина. Благодаря ви", каза Карадайъ.

"Никой не е скрил действията на полицейските органи, когато те са и е трябвало да предприемат проверочни действия. Тези проверочни действия са били под контрола на Районната прокуратура и това е причината да приема, че с изнасянето на неверни данни с въпрос в парламента, целите умишлено да злепоставите служителите на МВР и да увредите авторитета им в обществото", заяви Рашков.

В рамките на парламентарния контрол министър Рашков отговоря на общо 99 въпроса са депутатите от ДПС, като всички са на тема "оказан натиск и тормоз от страна на МВР".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев