АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕН. КОНАШЕНКОВ: УНИЩОЖИХМЕ 180 ЧУЖДИ НАЕМНИЦИ С ЕДИН УДАР

Игор Конашенков
14.03.2022 / 08:39

Около 180 чуждестранни наемници и голяма партида чуждестранно оръжие са били унищожени в резултат на удар на руските въоръжени сили по учебните центрове на военния полигон Яворовски в област Лвов, съобщи ТАСС.

Унищожаването на пристигналите на територията на Украйна чуждестранни наемници ще продължи, съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

„Сутринта на 13 март високоточни далекобойни оръжия атакуваха учебните центрове на въоръжените сили на Украйна в село Старичи и военния полигон Яворовски. Там киевският режим беше разгърнал учебно-боен координационен център за чуждестранни наемници преди изпращане в районите на военни действия срещу руски военни, както и база за съхранение на оръжия и военна техника, идващи от чужди държави. В резултат на удара са унищожени 180 чуждестранни наемници и голям брой чужди оръжия“, каза Конашенков.

Според него "ще продължи унищожаването на чуждестранни наемници, пристигнали на територията на Украйна".

По-рано CNN, позовавайки се на украинските власти, съобщи, че е нанесен въздушен удар по полигон в района на Лвов, където преди това западните страни са обучавали войници и офицери от украинската армия.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че американските военни не са била на полигона Яворов по време на удара, а американците са го напуснали още преди няколко седмици.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев