АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ЛАУРА КЬОВЕШИ ПРИСТИГА НА ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

Лаура Кьовеши
14.03.2022 / 08:35

През седмицата в България пристига на посещение европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, по покана на премиера Кирил Петков, съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова по NOVA.

По думите й, разговорите за това как най-добре да противодействаме на "високата" корупция, особено когато е свързана и с европейски средства, продължават.

„Едно от важните неща, върху които работим, е антикорупционната комисия да може да сезира пряко европейските прокурори, тогава когато констатира корупционните престъпления с европейски средства“, добави Йорданова.

Министърът каза още, че в сряда Народното събрание ще разгледа на първо четене законопроекта, който предвижда закриването на специализираното правосъдие.

„Очаквам изключително задълбочен, вероятно и "горещ" дебат в парламента, който да огледа всички аспекти на законопроекта“, каза още Надежда Йорданова и допълни, че законопроектът е направен изключително прецизно.

Йорданова добави, че очаква скоро и законопроектът за промени в антикорупционната комисия да бъде поставен за разглеждане в парламента.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев