АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАБРАНИХА НА КОСТАДИНОВ ДА ВЛИЗА В УКРАЙНА ПО СИГНАЛ, ЧЕ Е РУСКИ ШПИОНИН

 Костадин Костадинов
07.03.2022 / 17:31

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов има забрана за влизане в Украйна. Черният печат му е наложен за 10 години, съобщи той.

Лидерът на "Възраждане" е бил на посещение в Украйна и Молдова през почивните дни. Преминал е границата без проблем, но часове по-късно разбрал, че е издирван от три различни служби:

"Военно-граничната, полицейската и Службата за безопасност на Украйна (СБУ), която е всъщност тяхното контраразузнаване. Получихме известие, че ни издирват. Разбира се, не ни казаха за какво. На мен ми стана ясно какво се случва обаче. Тъй като Болград е близо до границата, отидохме до там за десет минути. Малко след това дойде и полицейска кола с полицейски служители и с агенти на СБУ. Взеха ми паспорта, започнаха да ме снимат под дулото на автоматите. Четирима войника ни бяха обкръжили и не ни разрешаваха да мръднем въобще".

Костадин Костадинов многократно е питал защо е задържан. По думите му, украинските власти са му отговорили, че имат информация, че е председател на проруска партия в България:

"Което е много сериозно нарушение на законите в Украйна. Между другото, в Украйна действа извънредно положение. Извънредно се прилагат някои закони и съответно това обвинение е равносилно почти на смъртна присъда. Аз, естествено, им казах, че няма такова нещо. Започнах да се смея. Попитах: "Кой ви каза?" Те казаха: "Това не е наша информация. Вашето Разузнаване ни каза това".

Окончателното решение на украинските власти е било десетгодишна забрана за влизане в страната:

"А накрая това, което ми беше казано, беше следното: "Благодарете се, че се отървавате само с това, защото трябваше да ви разстреляме заради това, че сте руски агент".

Костадин Костадинов заяви, че има предположения от кого е подадена информацията, но отказа да цитира имена.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев