АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БАЙДЪН: ПУТИН НЯМА ПРЕДСТАВА КАКВО СЕ ЗАДАВА

Джо Байдън
02.03.2022 / 09:01

Джо Байдън бе аплодиран от демократи и републиканци в знак на подкрепа за Украйна по време на речта си "За състоянието на Съюза, произнесена тази нощ пред Конгреса, предаде Ройтерс.

"Нека всеки от нас, който е в състояние да стане, да стане и да изпрати ясен сигнал към Украйна и света", каза президентът на САЩ. Законодателите от двете партии, събрани в пленарната зала на Камарата на представителите, се изправиха и с овации и развяване на украински флагове изразиха подкрепата си за борбата на народа на Украйна срещу нашествието на Русия.

Президентът се отклони от подготвения текст и каза по адрес на руския президент Владимир Путин: "Той няма представа какво се задава". "Ние причиняваме болка на Русия и подкрепяме народа на Украйна. Сега Путин е повече от всякога изолиран от света", заяви Байдън.

По въпроса за борбата с инфлацията в САЩ той отбеляза, че има две възможности. Едната е тя да се ограничава чрез намаляване на доходите и оттам обедняване на американците. По думите му другата възможност е по-добра и тя е да бъдат намалени разходите за живот на хората, а не доходите им, като в страната се произвеждат повече автомобили и полупроводници и бъде изградена още инфраструктура и въведени иновации.

"Ние говорихме за седмици на инфраструктурата. Ние ще имаме десетилетие на инфраструктурата", предрече той. По думите му в страната ще бъдат разкрити милиони работни места, ще бъдат модернизирани пътищата, летищата, пристанищата и водните артерии навсякъде. Според президента предстои изграждането на национална мрежа от 500 хиляди станции за зареждане на електромобили, ще бъдат подменени "отровните оловни тръби" на водопроводите и ще бъде осигурен на достъпна цена високоскоростен интернет "за всеки американец в град, предградие, село и племенна общност".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев