АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОД ЕДНА ТРЕТА ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА САЩ СМЯТАТ, ЧЕ НАЦИЯТА Е НА ПРАВ ПЪТ

 Жители на Спрингфийлд, щата Мисури, приветстват  Народния конвой, поел към Вашингтон, 28 февруари 2022 г.
01.03.2022 / 09:12

Колони от протестиращи пътуват от Калифорния, Пенсилвания и други част на страната към Вашингтон, за да изразят недоволството си към проблемите в които е затънала Америка: от изискванията за ваксини срещу Covid-19 до цените на петрола.

Президентът Джо Байдън трябва да произнесе своята годишна реч за състоянието на САЩ пред Конгреса. Оптимистични ли са нагласите и очакванията за това, което се надяват да чуят от президента в 21 часа местно време американците след като проучване установява, че Байдън ще бъде изправен пред песимистично настроена публика.

Едва 29% от американците смятат, че нацията е на прав път, в момента сочи проучване на Центъра за изследвания на Асошиейтед прес-NORC проведено през февруари.

След две години на пандемия, която уби повече от 920 000 в САЩ, служители от Белия дом признават, че настроението в страната не е добро, но смятат, че има окуражаващи данни, показващи, че животът на хората по-добър, отколкото преди година.

Миналото лято Байдън каза, че инфлацията ще бъде временно неудобство, но тя изглежда се превръща в предизвикателство за неговото управление.

Според анализатори силата на Америка е подложена на остър тест отвътре – а сега и отвън - съдбата е направила Байдън за една нощ военновременен президент в нечия друга война и водещ Запада в отговор за руската инвазия в Украйна. А това изостря и всичките му други проблеми.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев