АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ Е ГОТОВА ДА ИЗПРАТИ ДЕЛЕГАЦИЯ В МИНСК ЗА ПРЕГОВОРИ С УКРАЙНА

Дмитрий Песков
25.02.2022 / 17:00

Президентът на Русия Владимир Путин е готов да изпрати делегация в Минск за преговори с Украйна, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Делегацията може да включва представители на Министерството на отбраната, Министерството на външните работи и президентската администрация, съобщава ТАСС.

На 25 февруари президентът на Украйна обяви готовността си да обсъди неутралния статут на Украйна, каза говорителят на Кремъл. Според него първоначално Путин е казал, че целта на операцията е да помогне на ДНР и ЛНР, включително чрез денацификация и демилитаризация на Украйна. „И това всъщност е неразделна част от неутралния статут“, каза Песков.

„В този контекст, в отговор на предложението на Зеленски, Владимир Путин е готов да изпрати руска делегация в Минск на ниво представители на Министерството на отбраната, Министерството на външните работи и президентската администрация за преговори с украинската делегация“, каза говорителят на Кремъл.

По думите му, в телефонен разговор Лукашенко е уверил Путин, че Минск ще създаде всички необходими условия за преговори между Украйна и Русия, гарантирайки техния имунитет и сигурност.

Владимир Путин обяви в четвъртък специална военна операция в Украйна в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас за помощ. Той подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии, целта е демилитаризация и денацификация на Украйна, посочва ТАСС. Агенцията цитира руското Министерство на отбраната, според което руските военни не нанасят удари по градове, а деактивират само военната инфраструктура, така че цивилното население не е в опасност.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев