АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН УСПЕХ НА СЛИВЕНСКАТА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ НА ИЗПИТ ЗА НЕМСКИ ЕЗИКОВ СЕРТИФИКАТ

лого
24.02.2022 / 17:22

На 21.02.2022 г. в Езиковата гимназия се получиха резултатите на проверявания в Германия изпит за езиков сертификат „Немска езикова диплома“II (DSD II).

Сертификатът доказва владеене на немски език на високите нива В2 и С1 за чужденци(съгласно Европейската езикова рамка )и представлява документ, изискван от все повече международни компании за високи работни позиции. Освен това дава право за следване в Германия, Австрия и Швейцария.

Сертификатът има неограничена валидност и, според междуправителствена спогодба между България и Германия, подготовката и явяването на изпит са безплатни за учениците, защото програмата DSD е интегрирана в обучението по немски език. Целенасочената подготовка за DSDII започва в X клас. Устният и писмен изпит за DSDII се провеждат през есента на XII клас.

Немските класове - XII д и XII е - на Сливенската езикова гимназия постигнаха много убедителен резултат. От явилите се 27 ученици 23-ма са издържали успешно трудния изпит, като 16 от тях са покрили възможно най-високото езиково ниво за този сертификат – С1 на всички изпитни компоненти.

Постигнатото от абитуриентите от немските паралелки на ГПЗЕ "Захарий Стоянов" тази година има изключителна стойност, защото това е първият изпит за ДСД в гимназията, подготовката на учениците в X и XI клас е премина почти изцяло онлайн.

Този голям успех е резултат най-вече от усилията и силната мотивация на самите ученици, на подкрепата на родителите им, на професионализма на техните учители по немски език от целия гимназиален курс от VIII до XII клас, и най-вече на всеотдайността, компетентността и неуморния труд на учителката им по немски език през последните четири години – г-жа Славена Шайкова, ръководител и на подготовката за изпита на този випуск.

Учениците от немските класове на випуск 2022 доказаха, че положените от тях през всичките 5 години усилия си струват, че обучението по немски език е на изключително високо ниво и достойно защитиха името на Сливенската езикова гимназия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев