АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИКОЛОВ: НЯМА НАРУШЕНИЯ В ДОСТАВКИТЕ НА ПРИРОДЕН ГАЗ

 Александър Николов
24.02.2022 / 15:36

Министърът на енергетиката Александър Николов обяви, че към момента няма нарушения в доставките на природен газ, като следствие от започналите военни действия между Русия и Украйна.

Ако това се случи, ще се следват плановете за доставки по алтернативни канали - Южния газов коридор за конвенционален природен таз, както и втечнен газ. Обсъждат се и действия, ако се появи дефицит на горива по бензиностанциите, каза Николов:

„Към момента няма индикации, не съществува ясна индикация за забавяне на доставки на петрол, както на рафинерията, така и на търговски принцип. Въпреки това, да, ще проведем разговор с всички корпоративни партньори, възможни, и в близост, при настъпване на подобен риск, да имаме подготвен сценарий. Отново държа да подчертая - към момента не сме получили абсолютно никакви индикации за проблеми в сектора "Доставки на енергийни ресурси"“.

До края на месец март ще се изплащат компенсации заради високите цени на електроенергията и природният газ, реши правителството днес. Ще продължат да действат настоящите схеми за операторите и небитовите потребители на ток и за битовите потребители на природен газ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев