АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГОРНАТА КАМАРА НА РУСКИЯ ПАРЛАМЕНТ РАЗРЕШИ НА ПУТИН ДА ПРАТИ ВОЙСКИ В ЧУЖБИНА

Горната камара на руския парламент
22.02.2022 / 19:30

Русия признава Донецката и Луганската народна република в границите, които са определени в техните конституции. Това заяви на брифинг в Кремъл руският президент Владимир Путин и уточни, че това са територии по-широки от контролираните в момента:

"Вече ги признахме, което означава, че сме признали и всички фундаментални документи, в това число и техните конституции. А в тези конституции са описани границите на Донецка и Луганска област от времето, когато са били в състава на Украйна. Но ние разчитаме, искам да го подчертая, че всички спорни въпроси ще бъдат разрешени между киевските власти и властите на двете републики".

По-рано днес горната камара на руския парламент - Съветът на федерацията, разреши на Путин да изпрати войски в чужбина "във връзка със ситуацията в Донбас". Председателят на горната камара на руския парламент бе категоричен, че целта е да бъде прекратена кръвопролитната гражданска война и да бъдат защитени мирните жители.

"Когато там има конфликт, с подписването на тези документи ние се ангажираме в случай на необходимост да изпълним задълженията си", заяви Путин по повод подписаните споразумения с двете републики.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев