АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕРИК ЗЕМУР: УКРАЙНА НЕ СПАЗВА МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ. ФРАНЦИЯ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ НАТО

Ерик Земур
21.02.2022 / 10:44

Основателят на партия "Отвоюване" изрази и позицията си към НАТО, на фона на нарасналото напрежение между Русия и Украйна след изразеното желание на Киев за присъединяване към Алианса. В предаването Ерик Земур нарече НАТО "отживяла, остаряла организация". Той обвини Украйна, че е нарушила Минските споразумения и по-специално правата на проруския сепаратистки район Донбас, невралгичната точка на конфликта, пише "Поан".

"Руснаците, укранците, французите, германците подписаха споразуменията "Минск 2". Какво казват тези споразумения? Зачитане на границите, зачитане на суверенитета, но широка автономия за Донбас, стигаща дотам, че позволява на Донбас да наложи вето на влизането на Украйна в организация, различна от Европейския съюз. В Белгия Валония наложи вето на подписването на договора за свободна търговия", припомни Ерик Земур. "Украинското правителство не спазва това. Аз съм за спазване на Минските споразумения и ще видите, че нещата ще се успокоят", изтъкна той.

Земур изрази отново желанието си за излизане на Франция от Алианса: "Ако бях президент, щяхме да напуснем обединеното военно командване на НАТО. Мисля, че в действителност НАТО вече няма причина за съществуване". Той изрази одобрението си за определението "мозъчна смърт" на Алианса, което бе дал Макрон, Ерик Земур изтъкна обаче, че "това е проблемът с Еманюел Макрон", "понякога той казва хубави неща, но никога не следват дела".

https://glasove.com/na-fokus/erik-zemur-ukrayna-ne-spazva-minskite-sporazumeniya-frantsiya-tryabva-da-napusne-nato

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев