АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЯНЕВ ЗАПОЧВА КОНСУЛТАЦИИ ПО СДЕЛКАТА ЗА Ф-16, ЩЕ СЕ ОБСЪЖДАТ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КОМПЕНСАЦИИ

Стефан Янев
18.02.2022 / 17:23

Възможни компенсации за забавената доставка на изтребителите Ф-16 може да бъдат обсъждани на серия от срещи идните седмици. Това информира министърът на отбраната Стефан Янев по време на парламентарния контрол:

„Разбирам, че има чувствителност, мисля, че не е моментът да говорим какви биха могли да бъдат тези бъдещи стъпки. Нека да направим консултациите, тогава ще имаме повече яснота. Очаквам в следващите седмици да имаме посещение от съответните специалисти от министерството на отбраната на САЩ“.

Министър Янев уточни, че американското правителство може да санкционира компанията-производител при забавяне. Но предупреди, че прекратяването на договора може да е за сметка на България:

„Стандартните общи условия на такъв тип договор - купувачът може да отмени договор или да заличи отделни точки във всеки момент преди доставката на отбранителните продукти или извършването на услуги, свързани с отбраната. Всички разходи, вследствие на тази отмяна на договора, са изцяло за сметка на купувача“.

След заседанието при президента в началото на седмицата КСНС препоръча на правителството да „предприеме действия за преодоляване на изоставането и ускоряване на придобиването на нова техника по вече сключени договори за модернизация“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев