АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ РАЗПРОСТРАНИ МАТЕРИАЛИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ВС НА УКРАЙНА В СС НА ООН

Сергей Вершинин
18.02.2022 / 12:46

Постоянното представителство на Русия към ООН разпространи в Съвета за сигурност материали на Следствения комитет и RT за престъпленията на военнослужещите от украинските въоръжени сили, използващи забранени методи на война.

„Нашата мисия в ООН разпространи тези материали вчера сред държавите-членки на Съвета за сигурност на ООН. Моля ви да разгледате тези материали и да ви помоля да бъдете подготвени, че ще видите нещо ужасно“, съобщава РИА Новости думите на руския заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин .

По-рано ЛНР и ДНР съобщиха за ескалация на ситуацията в Донбас от въоръжените сили на Украйна.

Депутатът от ДНР Владислав Бердичевски каза пред в. ВЗГЛЯД, че „украинските военни засилват обстрела на Донбас, атаките продължават втори ден и днес, очевидно, ще продължат“.

Представителството на ЛНР в Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня (СЦКК) съобщи, че украинските сили за сигурност са стреляли по територията на самопровъзгласилата се република, включително и по района Зеленая Роща в предградията на Луганск като селищата Молочный и Веселенкое.

Превод: ПИ

https://pogled.info/svetoven/rusiya-razprostrani-materiali-za-prestapleniyata-na-vs-na-ukraina-v-ss-na-oon.139402

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев